Покана за участие в Международния фото салон Пловдив 2020

Международният фото салон Пловдив е традиционно събитие от Културния календар на Община Пловдив, което тази година бележи своето седмо издание. Новото през 2020 година, е че два от разделите са трансформирани като принт раздели, с което организаторите се надяват да привлекат интереса на всички, които смятат че тази форма на представянето пред журито е по-добра.

Международния фото салон Пловдив отново се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е включен в Културния календар на града за 2020 година.

Кандидатстването за участие е онлайн, а крайният срок е 2 май 2020 година!

Салонът отново ще има и своето красиво издание в книжно тяло със селекция от всички медалисти, както и част от по-добрите фотографии от финалистите. Организаторите се надяват отново да провокират най-активните и добри фото творци от цял свят и журито да оцени, награди и избере най-впечатляващите фото творби.

Салонът е отворен за участия и кани всички професионалисти и любители от цял свят в следните 6 раздела:
• Отворен ЧЕРНО-БЯЛ – дигитален
• Отворен ЦВЕТЕН – дигитален
• ПРИРОДА ПРИНТ раздел – малки принтове
• ФОТОЖУРНАЛИСТИКА (TRAD) ПРИНТ раздел – малки принтове
• ПОРТРЕТ и ТЯЛО – дигитален
• ГРАДСКИ ЖИВОТ – дигитален

Салонът не приема фотографии, които вече са участвали (включени във финалната селекция) в предишните 6 издания.

Петчленно жури от три различни държави ще оценява творбите. Организатори са три чуждестранни фото-организации и една българска. Ще бъдат осигурени два каталога (печатен и дигитален) за всеки участник.

Международният фото салон Пловдив 2020 ще връчи отново една голяма награда – купа + 500 евро и общо над 150 награди.

КРАЕН СРОК – 2 мaй 2020

Пълен регламент, календар, такси, жури, награди и формуляри за онлайн участие на официалната интернет страница на Международен фото салон Пловдив 2020:
www.photosalon-plovdiv.com