Председателят на Студентски съвет на МУ-Пловдив с награда за доброволчество

Председателят на Студентски съвет на Медицински университет-Пловдив Виктория Карамилева зае първо място на Националнaта награда за младежко доброволчество “Носи промяната. Бъди доброволец”. Тя бе номинирана от БМЧК-Пловдив за “Доброволческа студентска инициатива”.

Наградата се връчва на активни личности и каузи, ангажирани с доброволчески дейности в полза на обществото през 2023. Проектът “Дерзай смело!” има за цел да стимулира младежкото доброволчество, предоставяйки възможност за повишаване на знанията и уменията на младите хора в различни сфери като лидерство, гражданска активност, критично мислене, умения за живот и включването им в поредица от разнообразни дейности.

Само през последната година Студентски съвет на МУ-Пловдив е реализирал поредица от благотворителни инициативи – изложба, пролетен бал, футболен турнир, коледен базар в подкрепа на различни каузи. Председателят Виктория Карамилева благодари на целия си екип за упоритата работа и активна дейност и изрази увереност, че и занапред организацията ще е сред националните лидери в посока доброволчество и благотворителност.