Представителните отбори на МУ-Пловдив участваха в World InterUniversities Championships Barcelona 2022

Представителните спортни отбори на Медицински университет – Пловдив участваха в провелия се в Барселона Световен междууниверситетски шампионат – World InterUniversities Championships Barcelona 2022, провел се от 9 до 13 ноември. В престижното първенство се включиха над 3100 спортисти от 64 университета от 26 страни.

Делегацията от МУ-Пловдив, водена от доц. Албена Иванова – ръководител на Секцията по физическо възпитание и спорт, включваше 54 студенти, състезатели в представителните университетски отбори по баскетбол, волейбол, футбол и футзал, тенис на корт и тенис на маса, петима преподаватели от Секцията по физическо възпитание и спорт и председателя на Студентски съвет Ерай Шакир, съдействал активно в предварителната организация и по време на турнира.

За пореден път нашите студенти доказаха, че не само са отдадени на медицината, но и са отлични спортисти, заслужили честта да представят университета на международната спортна сцена.

Съставът на отборите на МУ-Пловдив беше интернационален, със значително участие на чуждестранните студенти – четирима в баскетболния, седмина във футболния, шестима във волейболните отбори и един в отбора по тенис. Отличната съгласуваност между състезателите за пореден път потвърди една от най-съществените мисии на спорта – да обединява личности, идеи и нации.

С бронзов медал се завърна отборът по футзал – мъже, ръководен от ст. пр. Костадин Каналев и ст. пр. Любомир Цеков. Отлично представяне имаха и волейболните отбори (мъже и жени) с треньор Георги Узунов, състезателите по тенис на корт Грейс Мюлер и Асен Буков с треньор Георги Дименчев, Митко Кисьов – тенис на маса, с треньор Кирил Каблешков. До осминафинали достигна отборът по баскетбол с треньор Мартин Бонев.

На тенис турнира за ръководители и треньори „Rector’s Tennis Trophy Barcelona’22“ след убедителни победи над представители на Италия, Белгия, Чехословакия и Русия трето място спечели ст. пр. Любомир Цеков.