Представителният университетски отбор по крикет – шампион в престижен турнир от Европейските крикет серии

От 7 до 11 септември в София се проведе първият за страната ни турнир по крикет Т10 от Европейските крикет серии, организиран от БФ Крикет с подкрепата на Европейската крикет лига. Това е един нов вариант на играта, който се радва на голяма популярност и привлича зрители от целия свят.

Турнирът в София беше предаван он-лайн в 140 страни и качен за директно излъчване на много телевизионни канали, включително и на страницата на
Българската национална телевизия. В това най-силно до този момент в страната ни състезание по крикет оборът, съставен изцяло от студенти на Медицинския университет – Пловдив, „MU Dons“ с ръководител доц. Албена Иванова, се представи отлично и спечели убедително първото място.

Пловдивските медици, водени от своя капитан Киран Дисан бяха убедителни през целия турнир, като техният съотборник Сюлейман Али беше обявен за най-добър играч на турнира. Четирима от нашите състезатели са поканени да бъдат част от Националния отбор, който ще представи България на 23 и 24 септември Т20 България-Малта, София, на 26-27 септември Т20 – България-Малта, Габрово, Армени овал и 16-18 октомври Т20, Румъния -България, Букурещ.