Представяне на МУ-Пловдив на образователното изложение в Лайпциг


По покана на организаторите на образователни инициативи Border concepts GmbH, представители на Медицински университет – Пловдив взеха участие в образователното изложение „MASTER AND MORE “в град Лайпциг, което се проведе на 03 Май 2023 година.

Екатерина Попмаринова и Димитър Сапунджиев – експерти от отдел „Учебни дейности“, отговориха на всички въпроси за приема и обучението на чуждестранни граждани в МУ-Пловдив във връзка с популяризирането и разпознаваемостта на обучението в различните специалности, които Университетът предлага на английски език.

МУ-Пловдив разполагаше с щанд, на който бяха изложени справочници и материали за обучението през следващата академична година. Проведоха се много срещи с потенциални кандидати и техните родители, като голям интерес предизвикаха специалностите медицина и дентална медицина на английски език. Раздадени бяха много рекламни материали на английски и немски език.

Участниците в образователния форум изразиха удовлетворението си от възможностите и предимствата да се обучават в едно от най-добрите висши медицински училища в България.