ПРЕДСТАВЯНЕ НА НАШИТЕ ОТБОРИ НА ЗНАЧИМИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР

ПРЕДСТАВЯНЕ НА НАШИТЕ ОТБОРИ НА ЗНАЧИМИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР
International InterUniverSities Tournament EuroMilano 21st Edition
4ти – 7ми май 2023г

В периода 4ти – 7ми май 2023г. делегация от МУ-Пловдив, съставена от университетските представителни отбори по баскетбол, волейбол, тенис и футбол посети гр. Милано, Италия, с цел участие в 21st Edition of the International Interuniversities Tournament.

Нашите отбори по различните видове спорт се представиха на ниво като най-добро класиране постигна двойката по плажен волейбол Франческа Ди Салво (МФ, фак. № 22601020) и Нефели Конкури (3-ти курс МФ, фак. № 5589) с треньор Георги Узунов, класирайки се сред 4те най-добри в турнира, за което състезателките бяха наградени с медали и купа.

Волейболните отбори (мъже и жени), тенис отборът и отборът по футзал достигнаха до четвъртфиналите, а баскетболният отбор – до квалификация за четвъртфинали. По време на тазгодишното издание на EuroMilano за първи път се проведе турнир по голф, който се състоя на голф игрището на Bocconi University.

Нашите спортисти представиха достойно Университета, като в някои от мачовете се състезаваха с противници от спортни университети и професионални състезатели.

Участниците в делегацията изказват благодарности на ръководството, на Студентски съвет и на международен и счетоводен отдел за подкрепата и професионализма, които направиха възможна тази международна изява, която дава още по-значим смисъл на целогодишната работа на преподавателите и студентите от университетските отбори и представя многоликия образ на Медицински университет – Пловдив на европейска сцена.