Приемственост: Проф. д-р Росен Димов, дм прие поста на зам.-ректор по университетско-болнична координация от предшественика си проф. д-р Анастас Баталов, дм

„Изключително съм щастлив от възможността да поема поста на заместник-ректор по университетско-болнична координация от мой близък колега и приятел, какъвто е проф. д-р Анастас Баталов“. Това каза днес проф. д-р Росен Димов, дм на импровизирана церемония по предаване и приемане на ръководния пост.

Двамата влязоха заедно в кабинета в знак на приемственост. Проф. Баталов заяви, че оставя отдела при много добра колаборация с всички университетски болници на територията на Пловдив и с подписани договори. Като текуща задача предстои да бъде преподписан договорът за обучение на студенти с УМБАЛ „Св. Георги“, който е подготвен, заяви проф. Баталов. Той увери своя наследник, че условията за практическо обучение в университетските бази са добри, но предвид нарастващия брой на студентите, трябва да се мисли за разширение и подписване на договори с нови болнични бази.

„Познанството ни с проф. Баталов датира от 20 години, така че ще имаме възможност да обменяме информация по всички договори за участие на университетските болници в обучението на студенти, специализанти и докторанти“, увери проф. Димов. Вече се водят преговори за подписване на споразумение с МБАЛ „Уни Хоспитал“, която има акредитирани клиники от МОН и МЗ.