Проф. д-р Мариана Стойчева и д-р Христиана Бацелова със специални награди от конкурса „Лекар на годината 2022“

Х. Бацелова

Специални награди в конкурса „Лекар на годината 2022“ на Регионалната колегия на БЛС в Пловдив получиха преподавателите от МУ- Пловдив проф. д-р Мариана Стойчева и д-р Христиана Бацелова.

Проф. Стойчева бе отличена с приз за дългогодишна дейност в областта на медицината и за активен принос в развитието на специалността „Инфекциозни болести“. Тя е един от най-добрите инфекционисти у нас и преподава в Катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина. По време на пандемията ръководи работата на Клиниката по инфекциозни болести и паразитология в УМБАЛ „Св. Георги“. Има десетки научни публикации и над 30 години работа в сферата на инфекциозните болести. Председател е на Южнобългарското дружество по инфекциозни болести, епидемиология и паразитология.

За дейност в областта на промоцията на здравето и ваксинопрофилактиката бе наградена д-р Христиана Бацелова. Тя е асистент в Катедрата по епидемиология и медицина на бедствените ситуации и същевременно с това е лекар епидемиолог в Хигиенно-епидемиологичния отдел на УМБАЛ „Св. Георги“, където отговаря и за ваксинационната кампания срещу COVID-19.

Общо 8 пловдивски медици бяха отличени в традиционния конкурс „Лекар на годината 2022”. Наградите им бяха връчени от председателя на РК на БЛС – Пловдив д-р Георги Цигаровски и организационния секретар на организацията д-р Георги Кръстев. На церемонията присъстваха председателят на БЛС д-р Иван Маджаров и ректорът на МУ-Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева.

Ръководството на Университета изказва своето възхищение и гордост от постиженията на наградените преподаватели и им пожелава призванието все така да върви редом с признанието!