Проф. Костянев с национално признание и награда

Едно от първите медицински сдружения в България – Българското дружество по белодробни болести /БДББ/, което е и единствен наш представител на медицинската общност в Европейското респираторно общество, отбеляза 110 години от създаването си с Юбилейна научна среща от 18 до 20 октомври в Старосел.

Участие във форума взеха повече от 250 уважавани специалисти от страната и чужбина, сред които и проф. Йоана Хоростовска, генерален секретар на Европейското респираторно общество.


Доц. Ходжев – председател на УС на БДББ и ръководител на Секцията по пневмология и фтизиатрия към Катедрата по вътрешни болести на МУ – Пловдив, изказа признателност към първооснователите и оцени високо партньорството с Медицинските университети и университетските болници.

Във връзка с юбилея си организацията награди заслужили български медици и общественици.
Чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев беше награден за заслуги към развитието на пневмологията и фтизиатрията в България с Диплом и Почетен знак – бронзова статуетка, специално изработена за юбилея от скулптора проф. Венелин Божидаров.

Доц. Ходжев благодари за подкрепата на всички, които през годините осъществяват научните събития на Дружеството и запознават специалистите с новостите.

Пълната програма на Юбилейната научна среща можете да откриете в сайта на БДББ – http://brsnet.bg/ .

Моменти от атмосферата на форума са публикувани във Фейсбук страницата на дружеството: https://www.facebook.com/pg/bulgarskodbb