Програма „Challenge YOU „

JA Bulgaria, дъщерното й дружество The Edge: R&BD и в партньорство с ОББ отварят регистрация за желаещи да се включат в преакселераторската програма „Challenge YOU“.
Програмата ще предостави на всички участници знания и ценни практически умения, а на най-успешния екип – финансиране и професионални консултации за развитие на тяхната бизнес идея на обща стойност до 10,000 лв.

Challenge YOU

За програмата
Challenge YOU е 12 седмична практическа програма за стартиране на собствен бизнес, която ще спомогне за успешна реализация на вашето предприемаческо пътуване. В рамките на 3 месеца ще сформирате екип, ще развиете своята идея, ще разработите прототип на продукта или услугата си и ще представите бизнес и финансова обосновка на проекта.
Програмата е отворена за български студенти – бакалаври, магистри и докторанти от всички специалности и университети, които имат идея за стартиране на бизнес в следните направления:

• Виртуална реалност
• Изкуствен интелект
• IoT
• Финтех
• Здравеопазване
• Чиста енергия
• Агро иновации
• Други

ОББ e стратегически партньор на на преакселераторската програма „Challenge You“ през 2019 г.

КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ?

По време на програмата

В рамките на осем съботи през месеците март, април и май участниците ще участват в интензивни работилници и обучения, които комбинират теорията с практиката – курс по дизайн мислене, поредица менторски следобеди, Demo Day и финално състезание, на което ще стане ясен победителят, чиято идея ще бъде финансирана.
Бизнес ментори от екипа на ОББ ще подкрепят стартъпите с опит и съвети в развиването на идеите.

Всички обучения и менторски следобеди ще се провеждат в креативното пространство за работа на JA Bulgaria – JA StartUp Hambar, в София тех парк (бул. Цариградско шосе 111Б).

След програмата
JA Bulgaria и The Edge: R&BD ще продължат работа с най-добрите компании, с цел реална комерсиализация на техния продукт / услуга на българския и международен пазар.
Възможност да бъдете част от предприемаческата мрежа от алумни на JA Bulgaria.
МОДУЛИ

Кога Какво
22 – 23 февруари Откриващо събитие за JA Startup Reload v 19. Събитие за преподаватели и студенти
1 февруари – 10 март Регистрация на екипи
16 март (събота) Менторски следобед 1: Откриване на възможности. Реализира се в партньорство с ОББ
30 март (събота) Менторски следобед 2: Бизнес моделиране. Реализира се в партньорство с ОББ
13 април (събота) Менторски следобед 3: За маркетинга и други неща. Реализира се в партньорство с ОББ
20 април (събота) Менторски следобед 4: Storytelling и презентационни умения. Реализира се в партньорство с ОББ
11 май (събота) Менторски следобед 5: Прототипитане и финансиране за стартиращи компании – що е то? Реализира се в партньорство с ОББ
7 – 10 май Проследяване на прогреса на компаниите.
18 май Менторски следобед, финална среща.
Юни Финално състезание

ЗAЩО ДА УЧАСТВАМ?
ПОЛУЧАВАТЕ ПРИЛОЖИМИ БИЗНЕС ЗНАНИЯ И УМЕНИЯ
НОВИ КОНТАКТИ И ЗАПОЗНАНСТВА
АКО ДО СЕГА САМО СТЕ СИ ПРЕДСТАВЯЛИ, СЕГА ЩЕ СЕ ПОТОПИТЕ В ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО

ФИНАНСИРАНЕ

Всеки екип, присъствал на 75% от активностите от календара, може да спечели финансиране, менторство, консултации с тесни специалисти от екипа ни (юрист, финансист, интелектуално право и др.) на обща стойност до 10,000 лв.

ВАЛИДАЦИЯ НА БИЗНЕС ИДЕЯТА ВИ НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО
Участието в програмата ще бъде напълно безплатно за вас. За сметка на това, ще имате възможност да тествате идеята си на практика в безопасна среда и да получите обратна връзка от специалисти.

КАКВО СПОДЕЛЯТ УЧАСТНИЦИ, МИНАЛИ ПРЕЗ ПРОГРАМАТА:
„Още в началото, когато започнахме да развиваме идеята и бяхме във фазата на прототип, получихме доста голяма помощ от менторите. Това беше нещо, за което JA Bulgaria ни помогна изключително много. Почти всяка седмица имахме срещи с хора, които са специалисти в своята област. Получихме информация за това как трябва да структурираме законово нещата, както и какви са първите стъпки, които трябва да се предприемат, когато започваш собствен бизнес. Такава помощ е безценна, особено на етапа, на който даже не знаеш къде да я потърсиш. Това може би е най-ценното, което получихме – самото менторство, без което човек не мисля, че има как да се справи.“
Гаврил Тонев, Centroida

„Победата в състезанието на JA ни даде самочувствие и увереност, която в началото ни липсваше. Днес всички ние вярваме в реализацията и установяването на пазара на нашия продукт.”
Деян Денчев, LEXIS
“Реално JA Bulgaria беше първият ми сблъсък с предприемачеството. Надявам се възможно най-скоро всеки ученик и студент в България да може да премине през тези невероятни програми…За мен JA е неловкост. Неловкостта да напишеш първия си бизнес план, да излезеш на сцената и да го презентираш, да преследваш за пръв път нещо, което ти се струва невъзможно.
Неловкостта, която JA ни кара да прескочим, за да постигнем по-добрата версия на самите себе си!“
Тодор Гигилев, АвтоИконим и Dreamix
“Най-важното, което ми даде програмата, бе възможността да погледна цялостно върху различните аспекти в правенето на бизнес. Тогава разбрах, че разработката на продукт / услуга далеч не е всичко в предприемачеството. Има много други неща, за които човек също трябва да се подготви и подобри (маркетинг, продажби, валидации, търсене на капитал и т.н.).”
Любомир Ваньов, SHKOLO.BG

Защо ОББ е ключов партнор на Challenge You?

В ОББ, като част от групата на КВС, приемаме насърчаването на предприемачеството като своя мисия, тъй като вярваме, че именно то стои в основата на развитието на икономиката, което е една от основните ни цели. Предприемачеството е в нашите гени и вярваме, че чрез подкрепата на новаторски идеи, можем да допринесем за икономическия растеж. Стартираме програмата Challenge YOU с амбицията да открием именно такива проекти.

СУПЕР! ИСКАМ ДА СТАНА ЧАСТ ОТ ПРОГРАМАТА!

Регистрирайте екипа си до 10 март 2019 година!

Линк за регистрация: https://form.jotform.com/90283942381965
Информация на: www.jabulgaria.org и jastartup.jabulgaria.org

ИМАТЕ ВЪПРОСИ. ПИШЕТЕ НИ: [email protected]