Промоция на 47-ия випуск на ФДМ

На тържествена промоция на 28 октомври дипломантите от 47-ия випуск на Факултета по дентална медицина на МУ-Пловдив положиха Хипократовата клетва. Общо 198 абсолвенти – 115 български и 83 чуждестранни студенти, получиха дипломите, с които стават пълноправни дентални лекари. Лично ректорът проф. д-р Мариана Мурджева награди с плакети отличниците на випуска – Елена Атанасова, Анжелина Кръстева и Грейс Маккарти.

„Един много важен етап от Вашето развитие приключва. Но краят на студентството е начало, което открива нови хоризонти и Ви окрилява да се докажете като професионалисти, като достойни възпитаници на МУ-Пловдив и като добри хора. Пожелавам Ви успешна реализация, висок дух и удовлетворение! Успехът се постига с любов и търпение и нещата, които правим, струват точно толкова, колкото любов сме вложили в тях.“ С тези думи приветства всички дипломанти проф. Мурджева и им пожела да приемат трудностите като трамплин, който ще им помогне да надграждат с творческа енергия придобитите вече знания и умения.

„Днешният ден не е край, а начало. На този ден приключвате със студентските дни на семестриално обучение, сесии и безгрижен живот. Пред вас се отваря една врата с много възможности и от вас зависи в каква посока ще поемете,“ каза в обръщението си към дипломантите деканът на ФДМ доц. д-р Деян Нейчев. Той допълни: „Надявам се, времето, преминало в залите и аудиториите на нашия факултет, да е оставило траен положителен отпечатък във вашето съзнание. Приемете, че тук винаги ще намирате ваши приятели, готови да откликнат със съвет и помощ при възникнала необходимост. Ще изкажа и своя лична надежда да видя представители на 47-ия випуск като част от академичния състав на факултета,“ пожела доц. Нейчев.

Напътствията си към новите дентални лекари отправи промоторът на Випуск 2022 проф. Снежана Цанова – дългогодишен преподавател във ФДМ в Катедрата по оперативно зъболечение и ендодонтия.

Официални гости на промоцията бяха зам.-ректорите на МУ-Пловдив, настоящи и бивши преподаватели във Факултета по дентална медицина, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, представители на висши училища.

Д-р Николай Шарков, председател на Българския зъболекарски съюз, също гост на събитието, приветства дипломантите като нови попълнения в редиците на БЗС. Поздравителни адреси изпратиха денталните факултети от страната, висши училища от цялата страна, браншови организации и партньори на ФДМ в МУ-Пловдив.

Специален музикален поздрав към дипломантите, техните родители, преподавателите и гостите отправи студентката от 4-ти курс във Факултета по дентална медицина Радостина Гунгалова. Наред със стоматологията тя има и втора страст – музиката, оценена високо през 2017 г. в риалити формата „Гласът на България“. Радостина изпълни за дипломантите тематичните песни „Високо“ на ФСБ и „The best“ на Тина Търнър.

Церемонията се проведе паралелно на български и на английски език заради чуждестранните студенти и техните близки роднини. По същия начин бе произнесена и Хипократовата клетва.

Ръководството на МУ-Пловдив пожелава на дипломантите успешна професионална реализация и неизчерпаема енергия да се развиват непрекъснато в името на пациентите!