Районната колегия на Българския лекарски съюз награди най-добрите пловдивски лекари

За 20-та поредна година Районната колегия на БЛС в Пловдив отличи най-добрите лекари в града и областта.

Сред тазгодишните носители на приза „Лекар на годината“ са трима преподаватели от МУ-Пловдив.

„Лекар на годината“ са проф. д-р Мария Токмакова кардиолог от УМБАЛ „Свети Георги“ и преподавател в МУ-Пловдив и хирургът д-р Васил Горанов от УМБАЛ „Пълмед“.

Семеен лекар на годината е д-р Жени Пашева-Кунова, а д-р Димитър Пандов бе отличен за приноса си в категорията „Специализирана извънболнична помощ“.
Онкологът д-р Петър Петров получи първото място в „Болнична помощ“.

Д-р Гинчо Тонев бе удостоен с грамота и плакет за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалността „Инвазивна кардиология”.

В категорията „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ наградените са двама специалисти по гастроентерология – д-р Никола Боянов, лектор в Симулационния тренировъчен център на МУ-Пловдив и д-р Десислав Станчев.

Д-р Мария Ивановска от Катедрата по медицинска микробиология и имунология „Проф. д-р Елисей Янев“ на МУ-Пловдив и д-р Полина Ангелова печелят приза „Ти си нашето бъдеще“.

За „Принос в развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация“ бе отличена д-р Емилия Спасова.
Ежегодните лекарски награди се базират на номинации на заслужили лекари, изпратени до Български лекарски съюз, като наградените медици биват избрани от комисия, включваща представители на ръководството на БЛС.

По традиция церемонията на РК на БЛС се провежда в навечерието на Деня на българския лекар – 19 октомври. Наградите бяха връчени от председателя на РК на БЛС за област Пловдив д-р Георги Цигаровски.

Медицински университет – Пловдив честити на отличените специалисти и им пожелава много успехи и достигане на нови върхове в призванието, което са избрали.