С поход в Родопите Фармацевтичният факултет на МУ-Пловдив чества 20 години на специалността „Фармация“

На 2 юни се проведе поход, който бе поредното интересно събитие, посветено на 20 години Фармацевтичен факултет – Пловдив. Над 60 ентусиасти от катедрите на Факултета се включиха в тази инициатива, като най-малкият участник беше на 5 месеца.

В предварително начертаната от проф. Кирил Гавазов и доц. Наталия Присадова туристическа програма бяха заложени два маршрута.

Първият с дължина 3,5 км в едната посока беше до връх Червената стена. На върха туристите отделиха време за снимки на фона на внушителната Родопа планина. Точно в 12.00 часа всички, покорили върха, отдадоха почит към героичната памет за Христо Ботев и загиналите за свобобдата на България, като развяха българския трибагреник под звуците на Химна.

Вторият маршрут с дължина 4 км беше до пещерата „Добростански бисер“, чиято дължина е 44 м.

Участниците в двата маршрута се събраха на пикник, организиран от кулинарните корифеи на Факултета. Акцент в него бяха специалитети като домашна лимонада от бъз, арония, ягода и мента, както и приготвени с ароматни билки домашни печива. Планинарите се подсладиха със специални мъфини със закачливи изображения на бактерии и вируси.

В края на туристическата програма на всеки участник бе връчен медал за спомен от събитието. На финала всички си пожелаха този поход да се превърне в традиция.

Поздравления за поредното запомнящо се събитие, организирано от Фармацевтичен факултет и нека завладяващата енергия на Родопа планина да зарежда с ентусиазъм, вдъхновение и с лечебни билки преподавателите и студентите от Фармацевтичния факултет.