Спортистите на МУ-Пловдив с награди от EuroMilano 2022

01-медали и купи от EuroMilano 2022

С награди и международно признание от 20-ия Юбилеен международен междууниверситетски турнир EuroMilano 2022 се завърнаха студентските спортни отбори на МУ – Пловдив.

В периода от 28 април до 1 май спортните таланти от университета доказаха, че не само са отдадени на медицината, но могат да бъдат и отлични спортисти и личности, заслужили честта да представят Медицински университет – Пловдив на международната спортна сцена.

В турнира участваха отборите по баскетбол, волейбол, футбол и тенис на корт. Съставите им бяха интернационални, със значително участие на чуждестранни студенти – шестима в баскетболния, шестима във футболния и шестима във волейболните отбори. Отличната съгласуваност между състезателите за пореден път потвърди една от най-стойностните мисии на спорта – да обединява хора, идеи, нации.

2-iребърен медал за отбора по тенис

Със сребърна купа – второ отборно място в общото класиране, и индивидуални медали се завърна отборът по тенис, представен от Нурай Ибрям, Маргарита Атанасова, Анастасия Николова, Асен Буков и Иван Рашков, с треньор ст. пр. Георги Дименчев.

04-тенис на корт

Дипломиралият се вече д-р Николай Пасков като двукратен участник в предишни издания на турнира и вицешампион с отбора по волейбол от EuroMilano 2019, в настоящия турнир участва със специалното разрешение на организаторите и със собствено финансиране. В надпреварата на полуфиналите по плажен волейбол д-р Пасков заедно със Згуро Пандевски, под ръководството на треньора Георги Узунов, спечели четвърто място, а двойката беше наградена с купа и медали.

Доц. Албена Иванова в качеството си на ръководител на делегацията от МУ-Пловдив получи приз по случай Юбилейното издание на EuroMilano, както и персонално отличие за принос в развитието на международния студентски спорт.

Незаменима беше помощта и на председателя на Студентски съвет Ерай Шакир, който съдейства активно в предварителната организация.

В резултат на представянето на отборите на МУ-Пловдив на EuroMilano 2022 вече е получена и покана за следващото международно спортно събитие – World InterUniversity Tournament Barcelona’ 22, което ще се проведе от 9 до 13 ноември 2022 г.


03-футболен отбор на МУ

волейбол

06-волейбол

8-волейбол

05-волейбол