Студент от МУ-Пловдив – вицешампион по силов трибой

Петокурсник от Факултета по дентална медицина на МУ-Пловдив стана вицешампион на Петия международен турнир по силов трибой за младежи и девойки, който се проведе в Нанси, Франция. Участие в първенството взеха 100 студенти от 30 университета от цяла Европа.

Таирюмер Таирюмер се състезава в категория над 120 килограма на дисциплините клек, лежанка и мъртва тяга. Въпреки по-лекото му телесно тегло в сравнение с другите състезатели в неговата категория, той се представи повече от отлично и зае второ място в общото класиране. Студентът на МУ-Пловдив постигна следните резултати: клек от 230 килограма, мъртва тяга от 225 килограма и лежанка от 170 килограма. Медицински университет – Пловдив се нареди на 16-о място сред университетите в Европа.

Освен като състезател, бъдещият дентален лекар взе участие на турнира и като треньор. Подготвената от него Селин Мустафа – студентка в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, се класира на трето място на движенията клек и мъртва тяга, и първо място на лежанка. Тя спечели първи златен медал при жени на университетско състезание за България и се нареди трета в категория до 52 кг.