Студент по медицина със златен медал на Международен турнир по таекуон-до

Студентът по медицина, 4 курс, Атанас Болчинов спечели златен медал в дисциплината „спаринг“ в категория до 71 кг на провелия се от 11 до 13 ноември в Пловдив Международен турнир по таекуон-до (ITF) „България Оупън 2022“.

На събитието, състояло се в зала „Колодрума“, Болчинов се включи като представител на пловдивския клуб „Тракия“. В турнира участваха 573 състезатели от 14 държави. Шампионатът беше последен за годината от програмата на Европейската федерация по таекуон-до и събра елитните спортисти от континента. Пловдивският клуб „Тракия” спечели общо шест златни, пет сребърни и десет бронзови медала, както и Купа за 1-во място при мъжете и жените в комплексното класиране и Купа за най-техничен състезател при ветераните.

Самият Атанас Болчинов е носител на множество спортни отличия. През пролетта на настоящата година той завоюва златен медал в Държавното първенство по таекуон-до в дисциплината „спаринг“ до 71 кг. На Европейското първенство по таекуон-до в дисциплина „спаринг“ до 64 кг достигна трето място, а в дисциплина „силов тест“ с отборно участие – първо място.