Студентът Стефан Грънчаров с дарение към Катедрата по инфекциозни болести и паразитология в борбата с COVID-19

Стефан Грънчаров е студент 5 курс медицина в МУ – Пловдив и е създал лична дарителска инициатива „Твоят празник дарява надежда!“, с която се включва и в борбата срещу COVID-19.
Стефан дари 50 предпазни работни костюма – 30 броя за Катедрата по инфекциозни болести и паразитология и 20 броя за колегите от катедра Микробиология, които съвсем скоро ще започнат дейност по обработка на тестове за коронавирус в новоизграждащата се лаборатория.
„Смятам, че е извън всякакъв морал в смутни времена да се търгува с лични предпазни средства и да се прави печалба от здравето на хората. – сподели той. – Надявам се да стимулирам повече млади хора да насочат част от вниманието си към доброволческа дейност, да мислят активно и да заемат отговорна социална позиция. Приветствам всички, които имат желанието да помагат в името на доброто, да се присъединят към моята скромна кампания на страницата във Facebook. Благотворителността осмисля успеха!“
Ръководството на Медицински университет – Пловдив изказва благодарност на Стефан Грънчаров за инициативата му и за направеното от него дарение. Няма по-достойно от това да даваш личен пример с делата си!