Студенти от МУ-Пловдив предават на ученици университетско знание на достъпен език

Катедрата по медицинска биохимия поставя началото на информационна кампания в училища и други институции

Кампания за предаване на университетско знание на достъпен език в училища и в други институции стартира Катедрата по медицинска биохимия към Факултета по фармация на МУ-Пловдив.

Първото посещение е планирано да се проведе на 15 февруари в Езикова гимназия „Пловдив“, където трима студенти от Медицински университет – Пловдив ще говорят за наркотиците пред близо 50 ученици.

Михаела Попова, студент по фармация от 5 курс, ще представи темата „Влияние на канабиса върху затлъстяването – полза или вреда?“.

Мерлин Есад от същия курс ще говори по темата „Наргиле и екстази – модерните зависимости и влиянието им върху здравето“.

Теодор Лоловски, студент медик от 4 курс, е подготвил темата „Митове и факти за марихуаната“.

„Всеки човек трябва сам да се грижи здравето си, защото отговорността за неговото опазване е лична. Първата стъпка е информираността, затова стремежът на МУ-Пловдив, като създател на настоящите и бъдещите кадри в здравната сфера, е да образова гражданите по важните за здравето въпроси“, обясни ръководителят на Катедрата по медицинска биохимия доц. д-р Анелия Биволарска.

„Срещата ще помогне на самите студенти да осъзнаят, че хуманната мисия включва не само лечение, но и разпространяване на здравна информация на достъпен език“, допълни още доц. Биволарска.