Студентите от МУ-Пловдив с второ комплексно място на Националните летни студентски игри 2021

Най-големият студентски спортен форум в България се проведе за 19-та поредна година в курортното селище Китен от 06.09 до 12.09.2021. Националните летни студентски игри „Летен университет 2021” са организирани от Националното представителство на студентските съвети и участници в тях са представители на десетки висши училища от цялата страна. Чрез събитеито се популяризира масовия непрофесионален спорт сред учащите, както и се привлича по-голям брой активно занимаващи се със спорт, култура и социални дейности в университетите.

Участниците от Медицински университет – Пловдив, подготвени от треньор Недялка Павлова, се класираха в челната тройка по всички дисциплини и завоюваха ВТОРО КОМПЛЕКСНО МЯСТО след Национална спортна академия.

С този свой успех студентите на МУ-Пловдив доказаха, че освен умни и отговорни са изключително дисциплинирани и организирани и с хъс за победа и постигане на изключителни резултати. Нека успехите им в спорта да им носят удовлетвореност и да са стимул за следващи победи в учебната, академичната и спортната сфера.

Специален гост на официалната церемония по закриването на „Летен университет 2021“ беше президентът на Република България генерал Румен Радев. По време на събитието бяха отличени студентите – победители в девет различни спортни дисциплини – футбол, плажен волейбол, стрийт баскетбол, плажен тенис, плуване – открит басейн, плажна лекоатлетическа щафета, плажна щафета, дърпане с въже и стрийт фитнес.

Гордеем се с нашите студенти и им пожелаваме да са все така вдъхновени и целеустремени!