Студентката от МУ-Пловдив Никол Харизанова със златен медал от Световното първенство по киокушин карате във Валенсия

На Световното първенство по киокушин карате, проведено във Валенсия на 4 и 5 юни, България завърши на второ място в класирането с общо три златни, три сребърни и два бронзови медала.

Златен медал от първенството на Международната федерация по карате завоюва Никол Харизанова в категория до 65 килограма при жените до 21 години.

Младата ни надежда е студентка в Медицински университет – Пловдив, специалност „Медицина“, 2 курс.
Никол победи безапелационно състезателки от Испания и Белгия и напълно заслужено се качи на най-високата стълбица.

Вече 14 години тя се занимава с този спорт и тренира поне по 4 часа на ден.

Миналата година Никол стана втора в света по карате като завоюва титлата на 15-ия Международен летен лагер по киокушин, който се проведе под егидата на Световния киокушин съюз и Българската Карате Киокушин Федерация.

Като второкурстничка в Медицински университет – Пловдив в най-трудната и натоварена специалност Никол успешно балансира между медицината и спорта и неотклонно следва пътя на киокушин боеца: да се самоусъвършенства с всеки изминал ден.

Нейната съотборничка Моника Стоянова също спечели злато в категория до 55 килограма в същата възрастова група.

Двете момичета донесоха световните титли за България още в първия състезателен ден на шампионата и стъпиха на световния връх.

Третият златен медал за България спечели Ия Костова, като триумфира с победа над украинка в категория до 55 килограма при жените.

Равносметката за България от първенството по киокушин карате, в което се включиха общо 465 каратеки от 39 държави, е второ отборно място в света.

Честита награда на Никол Харизанова и да ни радва все така с успехите, с наградите и с усмивката си!