Teddy Bear Hospital (Болница за плюшени мечета)

Teddy Bear Hospital е международен проект, организиран ежегодно от студенти по медицина в страни като Германия, Австрия, Италия, Франция, Турция, Гърция и много други. За пръв път този проект в България беше организиран от  Нас, членовете на АСМ – Пловдив. Кампанията пожъна голям успех и получи широк медиен отзвук.
Примерът Ни, бе последван и от студентите от останалите клонове на асоциацията в София, Варна, Плевен, Стара Загора.

„Доволни от предходните две години, сме силно мотивирани отново да организираме това събитие. Teddy Bear Hospital е насочен към деца на възраст между 3-7 години. Идеята е под формата на игра да се преодолее страхът на малчуганите от „бялата манта“, както и да се покаже, че посещенията при лекаря не са страшни, дори могат да бъдат забавни“.
Заостря се вниманието на децата относно хигиенните правила, здравословното хранене и всичко, свързано с опазване здравето на малките. В същото време Teddy Bear Hospital помага и на студентите по медицина, да се запознаят отблизо с работата с деца, с техните страхове, вълнения. По този начин се изгражда връзката лекар – дете (пациент), по правило основаваща се на взаимно доверие и топлота.

„За целта всяко дете трябва да донесе своята любима плюшена играчка, която ще бъде нашият „пациент“. Влизайки в ролята на родител, малчуганът ще сподели оплакванията на „детето си“ и ще получи перпоръки за здравето му от лекарите. По този начин децата се учат да говорят не само за медицински проблеми, но и да споделят като цяло“.
Тази година кампанията ще се проведе на 15 декември от 11 часа в мол „Галерия” – Пловдив.