Центърът за професионално обучение към МУ стартира обучение за болногледачи

Лицензирано обучение за болногледачи с интензивно изучаване на немски език обявява Центърът за професионално обучение към Медицински университет-Пловдив. В продължение на три месеца курсистите ще изучават хигиена и медицинска етика, рехабилитация, ще се запознаят с основите на анатомията, физиологията и хирургията.

В програмата на обучението, което включва 250 часа специализирана подготовка, са включени също детски болести, икономика, предприемачество, информационни и комуникационни технологии, както и учебна практика. Предвидени са и 100 часа немски език.

Програмата за обучение е разработена съвместно с „Каритас София” и „Caritas Rundum Zuhause betreut’’ Австрия, за да отговори на високите критерии при подбор на болногледачи за немскоезични страни.

Успешно завършилите курсисти получават Удостоверение за професионално обучение „Болногледач“ по част от професията, придружено със сертификат „Europass“, валидно в България и всички страни от ЕС. Те получават частично рефинансиране и работа като самонает болногледач към „Caritas Rundum Zuhause betreut’’ Австрия.

Крайният срок за приемане на заявления за обучение е 15.01.2024 г. Началото на обучението е на 03.02.2024 г.

Контакти за информация:
Веселина Ташева – 0876169103, [email protected], [email protected]

Брошура