Убедително представяне на МУ-Пловдив в Маратон Пловдив и Полумаратон

На 30.10.2022 година се проведе седмото издание на Маратон Пловдив и Полумаратон, организиран от „СКЛА Маратон Пловдив“ под егидата на община Пловдив.

В неделя от 9:00 ч. на площад „Централен“ беше даден стартът на класическата дистанция от 21.1 км, в която взеха участие близо 900 състезатели от 18 различни държави.

Трима представители на МУ-Пловдив представиха достойно нашия университет. Успешно финишираха: Уей Чуй, 4 курс медицина, който пробяга дистанцията от 21.1 км за време 1:30:46; Васил Димитров, 5 курс, дентална медицина, който се справи за 1:25:18, и доц. Наталия Присадова, дб, преподавател от Катедрата по медицинска физика и биофизика при МУ-Пловдив, която успя да пробяга успешно класическата дистанция за време от 2:09:01. Васил и Уей са състезатели на отбора по лека атлетика на университета с треньор старши преподавател Георги Дименчев.

Маратон и Полумаратон Пловдив се превърна в емблематично за град Пловдив събитие, което дава възможност на всеки, било то професионален спортист или студент, натоварен с колоквиуми и изпити, да предизвика себе си и да види вълнуващата страна на спорта.