Ученици от Кърджали и Момчилград впечатлени от възможностите за обучение в МУ-Пловдив


Ученици от Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали и от Духовно училище – Момчилград посетиха МУ-Пловдив и останаха впечатлени от възможностите за обучение, които предлага висшето училище.
Водени от експертите от Учебен отдел, те посетиха катедрата по анатомия, видяха как се провеждат практически занимания във Факултета по дентална медицина, изумиха се от модерната техника на Медицинския симулационен тренировъчен център – от комплексния симулатор, предназначен за обучение по ултразвукова диагностика, интерактивния детски симулатор, симулаторите за виртуална реалност.

Любопитни детайли и интересни факти за експонатите в университетския Музей на медицината гимназистите научиха от проф. д-р Георги Томов, който им представи уникалната сбирка и библиотеката с богата колекция от специализирана стара медицинска и историческа книжнина на различни езици.

В аудиторния комплекс учениците гледаха филма за МУ-Пловдив, а екипът от отдел „Учебни дейности“ отговори на въпросите относно процедурата за кандидатстването за предстоящата академична година.