Успешен старт на информационните кампании за чуждестранни студенти

За втора поредна година по инициатива на АБУЧ, Българско училище „Родна стряха“, Кипър, МОН и с подкрепата на посолството на Р България в Кипър се осъществи „Онлайн информационна кампания на висшите училища в България“ на 05.03.2022 г.

Събитието продължи два часа и в него взеха участие над 80 гости от цял свят, интересуващи се от възможностите, които предлагат нашите университети.
В началото всички гости бяха приветствани от посланика на България в Кипър Любомир Тодоров, както и от неговия съветник Благомир Бацанов, който активно участва в организирането и на кампаниите. След това всеки участник бе преразпределен към стаите на университетите, които ги интересуваха.

Анна Георгиева и Димитър Сапунджиев – експерти от Студентски информационен център, направиха презентация, представиха филма за Медицински университет – Пловдив и запознаха участниците с добрите образователни възможности, които дава Университетът.

Нашите експерти разясниха реда на подаване на документи и обсъдиха детайли по процедурата за кандидатстване и записване в МУ – Пловдив. Те подчертаха възможностите, които дава онлайн подаването на документи. Особено внимание обърнаха на сроковете, на начина на балообразуване и на важността от подреждане на желанията на кандидат-студентите.

Участниците в срещата бяха запознати и с условията за живеене и пребиваване в страната, вкл. наеми, здравни осигуровки, разрешителни за пребиваване и т.н.

Такива форуми помагат изграждането на устойчива политика по отношение на популяризирането на българските университети в чужбина.

Участието на Медицински университет – Пловдив в тях е още една възможност да се заяви готовността и капацитетът на Университета ни да отговори на предизвикателствата на времето!