Успешно представяне на МУ-Пловдив на Българските фармацевтични дни 2021

Четиринадесетото издание на ежегодния форум Български фармацевтични дни 2021 г. – най-голямото и значимо събитие в календара на Българския фармацевтичен съюз, се проведе от 25 до 27 юни в Боровец.

През последните 8 години традиционно тези дни се организират в навечерието или на самия Еньовден. Водени от символизма в народния календар, че билките и водата са най-лековити точно в утрото на Еньовден, фармацевтите го приемат като свой втори професионален празник.

В Българските фармацевтични дни участват фармацевтичното съсловие, представители на държавните институции, академичната общност, студенти, производители, дистрибутори, представители на сродни български и международни организации, както и много специалисти в сферата на здравеопазването.

На тържествена церемония се връчват наградите на Българския фармацевтичен съюз за продукт и за фармацевт на годината, награждава се и най-успешната Регионална фармацевтична колегия на 2020.

Форумът тази година беше под надслов „Единство за по-добро бъдеще“ и включваше научна пленарна сесия, интерактивен уъркшоп, кръгла маса и практическо ботаническо обучение, както и специализирано медицинско и фармацевтично изложение, на което участниците имаха възможност да се запознаят с иновациите във фармацията.

Преподавателите и студентите от Фармацевтичния факултет на МУ-Пловдив се представиха достойно на Българските фармацевтични дни 2021, като взеха активно участие в научната сесия, дискусиите и съпътстващите форума събития.

Студентите на МУ-Пловдив се включиха с интерес в социалната програма и в интерактивните занимания и спечелиха много награди от викторините и състезанията.
Най-атрактивни по време на форума се оказаха двата щанда на Фармацевтичния факултет при МУ-Пловдив, единият от които на Асоциация на студентите по Фармация в България.