Успешно продължава кандидатстудентската кампания на МУ-Пловдив

haskovo 2023-2
В рамките на кандидатстудентската кампания 2023 експертите от отдел „Учебни дейности“ на Медицински университет – Пловдив Елена Душилова и Анна Георгиева, заедно с Нина Колева – зам.-директор по учебната дейност в Медицински колеж, посетиха град Хасково и се срещнаха с ученици от Природо-математическата гимназия, ЕГ „Хасково“ и СОУ „Васил Левски“.

Представителите на академичната общност на МУ-Пловдив направиха презентация за всички специалности, по които учениците могат да кандидатстват в Университета и ги информираха подробно за кандидатстудентските изпити, балообразуването, приема и записването.

Като акцентираха върху предимства на обучението в МУ-Пловдив, те увериха бъдещите кандидат-студенти, че Университетът ще им даде необходимата подготовка за тяхното професионално развитие. Заслужено признание за качеството на обучението в МУ-Пловдив през последните 5 години е класирането на Университета на първо място в Рейтинговата система на висшите училища в България в обучението по професионално направление „Медицина“, а за 2022 година – и по направление „Обществено здраве“.

След като отговориха изчерпателно на всички поставени въпроси, представителите на МУ-Пловдив пожелаха на участниците в срещите успех в предстоящите приемни изпити в Медицински университет – Пловдив.