Възпитаник на МУ-Пловдив с приз на конкурса „Студент на годината“

student na godinata _03_05_2024

Националното представителство на студентските съвети отличи на официална церемония най-успешните и активни студенти на България в ХVII-тото издание на Националния приз „Студент на годината“. Конкурсът популяризира постиженията на академичната младеж, удостоявайки студенти от различни области на висшето образование. Всички призьори са с доказани постижения в научната, културната, спортната и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво. 163 са кандидатурите на студенти и 35 на докторанти, а компетентно жури от водещи експерти определи победителите в 15 категории.

На официалното събитие присъстваха и представители на Студентски съвет на МУ-Пловдив с председател Виктория Карамилева и студенти, участващи в конкурса в категориите „Здравеопазване“; „Докторант на годината“ и „Чуждестранен студент в България“. Петокурсникът Александър Митев от МУ-Пловдив, специалност „Фармация“, се нареди сред призьорите в конкурса като зае почетното второ място в категория „Здравеопазване“, наградата беше връчена от акад. Лъчезар Трайков-председател на Съвета на ректорите.

Събитието беше под патронажа на акад. Николай Денков – министър-председател на България и се състоя в аула „Максима“ на Университета за национално и световно стопанство.

„За да бъдеш студент, който ще успее в живота, не е важно да си вземеш изпитите само с петици и шестици, а и да участваш в различни дейности“, каза премиерът.

Сред присъствалите на церемонията бяха проф. Галин Цоков – министър на образованието и науката; Милена Стойчева – министър на иновациите и растежа; Александър Йоловски – министър на електронното управление; Юлиян Попов – министър на околната среда и водите; министърът на младежта и спорта Димитър Илиев; министърът на земеделието и храните Кирил Вътев; ректори и заместник-ректори.