Връчване на стипендията от д-р Елизар Цветков


За втора година семейството на д-р Елизар Цветков и съпругата му Лилия предоставя еднократна стипендия на стойност 1000 лв. и двуседмичен стаж в клиника Шварцвалд – Бар в Германия на изявен студент от Медицински университет – Пловдив по повод Деня на българската просвета и култура 24 май.

Тази година стипендията беше спечелена от Аглика Бяндова – студентка от 6 курс, специалност „Медицина“, председател на Асоциацията на студентите медици – Пловдив. През 2021 година Аглика спечели приза „Студент на годината на Медицински факултет“ към МУ-Пловдив, а по-късно бе номинирана и за Националното отличие „Студент на годината на България“ в категория „Здравеопазване“.

Д-р Цветков е възпитаник на Медицински университет – Пловдив, дипломиран през 2017 година и носител на отличието „Златен Хипократ“. В момента специализира неврология в Германия.

С тази своя инициатива младият лекар иска да подпомогне професионалното израстване на изявени студенти, като им предоставя възможност за придобиване на нови знания и умения.

Ръководството на МУ – Пловдив изказва искрена благодарност на семейството на д-р Елизар Цветков за тяхната благотворителност, ангажираност и подкрепа.

Честито на Аглика Бяндова! Нека стремежът към професионализъм и хуманност да бъде винаги водещ в нейния живот.