Втори национален фестивал на пешеходеца през месец май на Гребната база


Фестивалът на пешеходеца обединява идеята за здраве, активен спорт, движение и здравословно хранене с мотото на Медицински университет – Пловдив „Посветени на хуманността“.

Тази година Фестивалът ще се проведе на 17 май – неделя, на Гребна база в гр. Пловдив. Това събитие ще бъде част от програмата за тържественото честване на 75-годишнината от създаването на МУ – Пловдив.

Първата работна среща на организационния комитет на Втория национален фестивал на пешеходеца се проведе в началото на седмицата. В нея взеха участие представители на основните организатори на Фестивала, които обсъдиха концепцията и организацията на събитието.

Община Пловдив беше представена от Георги Титюков – зам.-кмет „Спорт и младежки дейности” и членове на отдела, а от страна на Медицински университет – Пловдив в срещата взеха участие проф. д-р Диляна Вичева – зам.-ректор по Международно сътрудничество и проектна дейност, доц. Албена Иванова – ръководител на секция „Физическо възпитание и спорт“, членове на отдел „Международно сътрудничество“ и на отдел „Реклама и Връзки с обществеността“ на Университета.

Очаква се активно участие от страна на студенти, ученици, деца, родители, жители и гости на града. Отново са предвидени два маршрута за обиколка на Гребната база: дълъг – 5 км, и кратък – 2,5 км. На сцената пред трибуните на Гребната база и в близост до Старт/Финал зоната ще има богата музикална програма, както и томбола с много подаръци и други изненади за участниците.