X-та Нощ на учените в МУ -Пловдив ще бъде изцяло онлайн – интервю на Живка Танчева с проф. д-р Виктория Сарафян

Фокус на събитията е темата за растителното здраве, опазването на растителния свят, екологията, ролята на растенията за здравето на хоратаИнтервю на Живка Танчева с проф. д-р Виктория Сарафян

Вълнуваща и различна Нощ на учените 2020 обещават от Медицинския университет в Пловдив. Те за десета година ще бъдат част от Европейската Нощ на учените – мега събитие, което по традиция се провежда едновременно в около 300 града в цяла Европа и по света.

През 2020 г. значимостта на науката прогресивно нарасна в обстановката на пандемията COVID-19. Цялото общество с надежда очаква откритията на учените за успешния изход от здравната и социална криза.

Фокус на събитията от Нощта тази година е темата за растителното здраве, опазването на растителния свят, екологията, ролята на растенията за здравето на хората.

МУ – Пловдив ще предложи практически експерименти, интересни демонстрации, красиви изложби, информативни лектории и развлекателни програми.

On-line панелът с програмата на Нощ на учените 2020 в Медицински университет – Пловдив ще бъде активен след 10:00 ч. на 27.11.2020 г. на сайта на МУ-Пловдив www.mu-plovdiv.bg/rn2020/ , както и във FB страницата и YouTube канала на Университета.

За новостите повече от интервюто на Живка Танчева с организатора проф. д-р Виктория Сарафян от МУ – Пловдив.

Източник: БНР