Юбилеят на Асоциацията на студентите медици – Пловдив

Асоциацията на студентите медици – Пловдив отбеляза 20 години от основаването си. Това беше поводът 9-тото издание на кампанията „Седмица на медицинското образование“ да премине под знака на юбилея.

Още при откриването на събитието проф. д-р Мариана Мурджева – Ректор на МУ-Пловдив, приветства всички досегашни и настоящи членове на АСМ, като им благодари за успешното обединяване на студентите в Университета и отчете приноса им за издигане на неговия авторитет.

Тази година темите в Седмицата на медицинското образование бяха посветени на иновациите в медицината, поднесени по интерактивен и интересен начин. Програмата включваше разнообразни лекции, трейнинги и уъркшопи, подготвени от сертифицирани от АСМБ и IFMSA реномирани лектори и професори!

Участие във форума взеха над 450 студенти, които имаха възможност да обогатят своите знания и практични умения с помощта на любими хабилитирани преподаватели – проф. д-р Мариана Мурджева, проф. д-р Виктория Сарафян, проф. д-р Мария Орбецова, доц. д-р Анелия Биволарска, както и доц. д-р Петя Чавеева – Началник отделение по Фетална медицина към Медицински комплекс „д-р Щерев“.

В последния ден на Седмицата на медицинското образование 2022 студентите разговаряха на „по чаша виртуално кафе“ с бивши председатели на Асоциацията на студентите медици – Пловдив, вече завършили лекари.

Събитието протече в хибриден формат и се радва на голям успех и прекрасни отзиви с над 900 генерирани онлайн посещения.