Награда „Най-добър университет“

Награди на Медицински университет - Пловдив
Награди на Медицински университет – Пловдив
Награда "Най-добър университет"
Награда „Най-добър университет“

Уважаеми представители на Академичния състав,

Уважаеми студенти, докторанти, специализанти,

С удоволствие Ви съобщавам, че МУ – Пловдив бе удостоен с престижната международна награда „Най-добър университет” за водещи позиции в областта на образованието.

Наградата бе връчена на Срещата на върха на лидерите в областта „Наука и образование”, която се проведе на 16-19 декември 2013 г. в Оксфорд, Великобритания, от Европейската бизнес асамблея и Академичния съвет на Клуба на ректорите в Европа.

Наградата се присъжда след прецизна селекция и последваща номинация от Международния комитет Сократ.

Престижната международна награда беше връчена на церемония в Кметството на Оксфорд. На събитието, като представител на МУ–Пловдив, присъства проф. д-р Стефан Сивков – заместник-ректор по качество и акредитация, който изнесе презентация за успехите на нашия Университет в областта на науката и образованието през изминалата година. Презентацията беше представена в конкурсната сесия „Наука и образование, най-добри образователни програми и иновационни проекти”.

Отличието се дава на престижни организации за обмен на идеи и опит на международно ниво, безупречна репутация, динамичен растеж и устойчиви постижения в областите Политическо управление, Образование, Наука и технологии, Култура и изкуство, Икономика и бизнес, Медицина и фармация.

Материалният израз на международната награда Сократ е комплект от статуетка, сертификат „Най-добър университет“ и лиценз за „Най-добър университет“, валиден до Декември 2018 г.

Засега МУ-Пловдив е единственият български Университет с подобен приз.

От името на академичното ръководство на МУ-Пловдив благодаря на всички преподаватели, студенти, докторанти и служители на МУ-Пловдив, които с активната си дейност през изминалата година допринесоха за тази награда.

Още едно отличие бе присъдено след селекция от Международния комитет Сократ на Ректора на МУ-Пловдив – проф. д-р Стефан Костянев.

На почетната церемония „Новогодишен бал на Ректорите” в Oxford Union проф. С. Костянев бе приет за член на Клуб на ректорите в Европа. Той бе удостоен със Сертификат, почетен знак и академични символи на Клуба на ректорите в Европа и медал „Мениджър на годината“, изработен от благородни метали, покрит с чисто злато (999,9) и инкрустиран със Сваровски кристали.

Двете награди са отразени в Алманаха Сократ за 2013г., издаван от Европейската бизнес асамблея.

2.01.2014г. Пловдив
Проф. д-р Мариана Мурджева, дм, мзм
Зам.-Ректор МСПД