Заслужени отличия на преподаватели от МУ-Пловдив в Деня на българския лекар

В Деня на българския лекар – 19 октомври, на церемония в Националния исторически музей в София бяха връчени тазгодишните награди на Български лекарски съюз за принос в медицината.

Традиционните категории са общо пет – за „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“, „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“, „Ти си нашето бъдеще“, „Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината 2022 г.“.

И тази година изявени и доказали се на национално ниво представители на Медицински университет – Пловдив са сред отличените в две от категориите.

В категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ наградата получи проф. д-р Диляна Вичева – лекар и преподавател в Катедрата по оториноларингология и зам.-ректор по Международно сътрудничество и проектна на дейност в МУ-Пловдив.

За „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ беше отличен проф. д-р Благой Маринов – лекар и преподавател в МУ-Пловдив, ръководител на Катедрата по патофизиология и заместник-ректор по научноизследователска дейност.

Д-р Божидар Христов – гастроентеролог и асистент в МУ-Пловдив, спечели наградата в категория „Ти си нашето бъдеще“.

На раздаването на най-значимите за годината награди на Българския Лекарски Съюз присъстваше и проф. д-р Мариана Мурджева, Ректор на МУ-Пловдив. Тя първа поздрави победителите, горда, че в Университета има такива достойни лекари и ръководители като проф. Вичева и проф. Маринов.

Ръководството на Медицински университет – Пловдив честити на проф. Диляна Вичева и на проф. Благой Маринов националните награди, присъдени от Българския лекарски съюз и им пожелава здраве, успехи, силен дух и смелост да бъдат надеждата на хиляди хора!