Заслужено високо отличие и признателност

Министерството на външните работи на България присъди Почетен знак „Златна лаврова клонка“ на г-н Вили ван Импе – Почетен консул на България за Източна Фландрия. Високото отличие е признание за огромния му принос за популяризирането на България и нейната култура в Белгия, както и за укрепването на двустранните връзки и сътрудничество.
Церемонията се състоя на 31 май 2017 година в българското посолство в Брюксел в присъствието на 120 гости.
Медицинският университет – Пловдив има установени много добри приятелски контакти с г-н ван Импе, благодарение на когото през последните няколко години се осъществиха различни културни проекти. В резултат на доброто сътрудничество с почетния консул г-н Вили ван Импе и с г-жа Марияна Башева – председател на клуб „Приятели на Белгия“ – България, Медицинският университет – Пловдив сключи меморандум за академично сътрудничество с Университета в Гент през 2013 г.

По инициатива на г-н ван Импе фолклорният танцов ансамбъл „Медик“ на университета гостува през май тази година в Бланкенбергe на традиционния 48-ми Фестивал на пешеходеца.
Честито високо отличие на г-н ван Импе! Пожелаваме му да продължава да носи България в сърцето си и да бъде все така посланик на доброто и на творчеството!