Завърши четвъртият випуск на специалността „Асистент на лекаря по дентална медицина“


На тържествена церемония бяха връчени свидетелствата за придобита професионална квалификация на 9 курсисти от четвъртия випуск на специалността „Асистент на лекаря по дентална медицина“, която се преподава в Центъра за професионално обучение на Медицински университет – Пловдив.

„Вашата професионална квалификация е една от най-търсените в страната ни, а Вашите дипломи са валидни за целия Европейски съюз и за чужбина. Завършилите преди Вас тази квалификация вече се реализират успешно. Убедена съм, че и Вие притежавате необходимите за това знания, умения и компетентности и вярвам, че няма да спрете да надграждате своя професионализъм. Ще бъдем щастливи, ако голяма част от Вас се влеят в редиците на Факултета по дентална медицина на Медицински университет – Пловдив“, каза в приветствието си към дипломантите ректорът проф. д-р Мариана Мурджева.

„Преди една година Вие избрахте Центъра за професионално обучение към МУ-Пловдив, за да придобиете нова професионална квалификация „Асистент на лекар по дентална медицина“. Сигурна съм, че сте много щастливи сега, когато получавате свидетелствата си за придобита професионална квалификация. Благодаря Ви за доверието. За нас беше чест да бъдем Ваши учители!“ С тези думи към завършващите 4-тия випуск се обърна доц. д-р Весела Стефанова, директор на Центъра за професионално обучение.

Дипломиращите се поздрави и методичният експерт на специалността д-р Костадин Георгиев: „Няма по-голямо удовлетворение за един учител от това неговите ученици да успяват. Пожелавам Ви да се реализирате със същия устрем, с който се обучавахте в центъра за професионално обучение“

По традиция на университета проф. Мурджева връчи дипломата на отличника на випуска Анита Стоянова, която от своя страна благодари на преподавателите и окуражи колегите си: „Днес честваме триумфа на още една страница от нашия живот. Беше трудна година за повечето от нас – без нито един почивен ден, съчетавахме работа и учение, но вярваме че нито един от нас не съжалява за уикендите, прекарани в залите на Центъра за професионално обучение. Надградихме себе си и създадохме и приятелства за цял живот. Благодарим на нашите преподаватели за търпението, с което се отнасяха към нас, благодарим Ви за знанията, които споделихте с нас. Благодарим и на ръководството на Медицински университет – Пловдив, че предостави тази възможност – да се обучаваме за асистенти на денталния лекар! Благодарим Ви, че ни помогнахте да разширим хоризонтите си!“

Венилина Стоянова – отличничката от първия випуск на специалността, поздрави най-новите си колеги и ги увери, че те ще сте намерят своята реализация, подобно на всички дипломирали се преди тях, и им пожела професионални успехи и удовлетворение.

Проф. д-р Ани Белчева – зам.-ректор по учебна дейност в МУ-Пловдив, заедно с д-р Костадин Георгиев връчиха дипломите на останалите курсисти.

Придобилите квалификация по професията „Асистент на лекаря по дентална медицина“ могат да работят в индивидуални и групови практики за първична или специализирана дентално-медицинска помощ, в дентални или медико-дентални центрове. Те подпомагат дейността на лекаря по дентална медицина в провеждане на профилактични мероприятия, в лечебния процес и възстановителния период.