IX Международен фестивал на студентите франкофони от Централна и Източна Европа

Уважаеми студенти,

По случай Европейската година на младежта, Университетската агенция на Франкофонията AUF организира IX Международен фестивал на студентите франкофони от Централна и Източна Европа.

Фестивалът ще се проведе в Букурещ от 11 до 15 юли 2022 г.

В рамките на 5 дни студенти от десетки университети от Централна и Източна Европа ще създават приятелства, ще споделят знания, умения и таланти в ателиета по фотография, рисуване и танци или в уъркшопи за творческо писане на статии и за създаване на подкасти.

Всички разходи по пътуването и престоя се поемат от AUF и домакините от Политехническия университет в Букурещ.

Медицински университет – Пловдив беше домакин на Осмото издание на фестивала през 2019г., който премина с широк международен отзвук.

Желаещите да участват във фестивала трябва да подадат кандидатурите си до 16 май 2022г. в платформата на AUF https://formulaires.auf.org/, като приложат автобиография, мотивационно писмо, уверение за студентски статус и академична справка за успех.

За въпроси и подробности се обръщайте към Университетски център „Национални и международни програми и проекти“, Секция „Международно сътрудничество“. Възможност за кандидатстване имат и англоезичните студенти.

Информация за събитието на сайта на AUF ТУК

Проф. д-р Диляна Вичева, дм
Зам.-ректор МСПД