Аудиторен комплекс

Аудитория, Аудиторен комплекс, Медицински университет - Пловдив
Аудитория, Аудиторен комплекс, Медицински университет – Пловдив

Аудиторният комплекс е един от най-модерните и професионално оборудвани такива в национален мащаб. Сградата е по проект на арх. Димитър Ахрянов и е открита през 2011г. Тя е с изчистени линии, остъклена фасада и модерен силует. Номинирана е за сграда на 2011 г. в категория „Култура“.

Аудиторният комплекс разполага с осем модерни зали и три фоайета. Местата в залите са разположени амфитеатрално, а интериорното решение на пета аудитория дава възможност за провеждане на дискусии, тематични обсъждания и организиране на уъркшопове.

Залите в аудиторния комплекс са пример за съвременно качество и стил – обзаведени с всички нововъведения и модерни технологии. Здрави и удобни сгъваеми столове и учебни банки, шумоизолационни панели, впечатляващи пространствени и цветови решения. Оборудвани са с мултимедии, лаптопи, екрани, безжични микрофони, бели дъски, лазерни показалки.

Още четири зали има в сградата към катедра „Патофизиология“, в Стоматологичния факултет („Аула Магна“) и в Медицинския колеж.

Фоайетата са с площ по 80 квм. В пространствата им могат да бъдат организирани промоции, демонстрации, изложби, базари, коктейли и др.

Комплексът разполага с климатична инсталация и предлага на цялата си площ безплатен Wi-Fi интернет достъп.

Пред сградата има добре оформено парково пространство с археологически експонати oт I-II век.

Предимствата на Аудиторния комплекс:

  • националната и международната известност на Медицински университет – Пловдив;
  • доказан научен център и учени с национален и международен авторитет;
  • участие в проявите на множество млади хора;
  • контакти с международни организации и научни институти;
  • намира се в центъра на Пловдив, място с активни комуникации;
  • съвременно оборудване;
  • възможности за едновременно обучение в няколко зали на едно място;
  • възможности за провеждане на научни и бизнес форуми, семинари, пресконференции, презентации, обучения, културни, обществено-политически прояви и др.