Успехи на баскетболните отбори на МУ-Пловдив

Баскетболните отбори на Медицински университет – Пловдив постигнаха успехи в два от турнирите на Националния студентски шампионат.

В провелия се в Благоевград финален турнир по баскетбол 3х3 отборът на МУ-Пловдив се представи успешно сред 10-те финалисти от висшите учебни заведения в страната.

В решаващия квалификационен турнир за отборите 5х5 в зала „Олимпиада“ в Пловдив баскетболистите от МУ-Пловдив заслужено завоюваха правото си на участие във финалите в София след победи над отборите на ПУ „Паисий Хилендарски“ и МУ-Плевен.

Двата отбора бяха водени от преподавателя от Секцията по физическо възпитание и спорт д-р Мартин Бонев, който за пореден път показа умение да организира и насърчава екипната игра и да развива потенциала на нашите баскетболисти.

Баскетболните отбори на Медицински университет – Пловдив са част от делегацията, която се подготвя за Двадесетото юбилейно издание на турнира EuroMilano в края на месец април в Италия.

Ръководството на Университета поздравява студентите за тяхното представяне и им пожелава успех на финалите на Националния студентски шампионат и на международния турнир в Милано.