Дни на Библиотечно-информационния център 23-27 октомври 2023

По традиция и тази година редица събития в последната седмица на октомври ще насочат вниманието на студентите, преподавателите и служителите на МУ-Пловдив към дейността на БИЦ и новостите, които предлага на своите потребители.

На 23-ти октомври от 13:30 ч. в Zoom ще се проведе уебинар на тема ‘Speed up your medical research with Science Direct’. Christiane Fiorin от Elsevier ще представи ползите при използването на платформата, съчетаваща пълнотекстово съдържание от е-книги и списания, лицензирани от МОН.

Регистрацията е отворена на адрес:
https://elsevier.zoom.us/webinar/register/WN_OvlLGXySST6k9Cc8YK0ewg#/registration, като всеки участник ще получи сертификат.

Срещата – разговор „МУ-Пловдив на фокус“ ще се състои на 24-ти октомври от 17:00 ч. във фоайето на Учебен корпус 1. Участници във фотографския конкурс „Моят университет“ ще споделят със съмишленици и приятели вдъхновението си за участие в надпреварата на фона на изложба от 25 снимки, избрани да станат част от интериора на библиотеките на БИЦ.

От 25-ти октомври желаещите могат да разгледат новите постъпления в библиотечния фонд, експонирани в 5-те библиотеки на БИЦ.

Ако в този ден изберете да посетите библиотеката в Медицинския колеж между 14:00 и 15:00 ч., ще имате възможност да се запознаете с новото съдържание в интерактивните образователни платформи AccessMedicine и AccessPharmacy на McGraw Hill и да усвоите алгоритми за ефективно търсене в тях.

Двадесет и шести октомври е посветен на изкушените от словото: в библиотеката в Студентските общежития на ул. „Царевец“ № 2 можете да откриете и прочетете художествени произведения на млади литературни таланти – студенти в МУ-Пловдив.

На 27 октомври, в Деня на отворените врати, библиотеките на БИЦ ще посрещнат с „Добре дошли!“ всички любопитни да надникнат в кухнята на библиотечно-информационната работа и да научат повече за нашите колекции.

Посетете, участвайте, споделете!