Лицензирано обучение за „Болногледач“ с усилено изучаване на немски език – начин за сигурна и законна работа в чужбина

Професията болногледач е добре разработена, с утвърдени квалификационни изисквания и атрактивно заплащане, особено в чужбина. Българите, избрали професията на болногледач, често търсят работа в немскоговорящи страни (Германия, Австрия, Швейцария), тъй като те предлагат качествена социална политика и стабилни финансови условия. За да отговори на високите критерии при подбора на болногледачи, желаещи да работят в немскоезични страни, Центърът за професионално обучение към Медицински Университет – Пловдив, съвместно с „Каритас София” и „Caritas Rundum Zuhause betreut’’ Австрия разработи специална образователна програма за болногледачи с усилено изучаване на немски език.

Ако вече проявявате интерес към професията и смятате, че тя е подходяща за Вас, вижте повече за обучението, което предлагаме: https://mu-plovdiv.bg/cpo/bolnogledach/

Курсът за болногледач към ЦПО на Медицински Университет – Пловдив ще Ви позволи да изпълнявате ефективно дейността си, като освен нужната професионална и езикова подготовка, ще Ви запознае и със системата за социално подпомагане в желаната от Вас страна, което изискване важи и при работа в домашни условия, и в институция. Докато завършвате курса за болногледач, ще имате възможност да се възползвате от практическо обучение към дом за стари хора под ръководството на висококвалифицирани специалисти. Освен сертификат за болногледач, Вие ще получите Европас, препоръки, съдействие с информация и връзка с работодател. Курсът за болногледач цели да ви даде максимален набор от знания и документи за успешна реализация тук или в чужбина.