Седмица на Димитър Димов в Пловдив

Комисията по Културна и социална дейност на Медицински университет – Пловдив съвместно с Националния литературен музей и Община Пловдив имат удоволствието да Ви поканят на изложба „Литературната аптека на Димитър Димов“ в рамките на „Седмица на Димитър Димов в Пловдив“, посветена на 70- годишния юбилей от издаването на романа „Тютюн“.

Изложбата ще бъде открита на 20.09.2021 г. от 17 ч. в Дом на културата „Борис Христов“, а от 18 ч. в Конферентната зала на втори етаж на Дом на културата „Борис Христов“ ще имаме удоволствието да се насладим на прожекция на филма „Триптих за Димитър Димов“. В творческата среща ще участват авторите на филма – проф. Златимир Коларов – сценарист (Председател на Съюза на писателите-лекари в България „Димитър Димов“) и Валентина Фиданова-Коларова – режисьор. В творческата среща беше предвидено и участието на дъщерята на Димитър Димов – писателката Теодора Димова, но за съжаление, поради настоящата епидемиологична ситуация тя няма да има възможност да присъства.

На 24.09.2021 г. в Аудиторен комплекс на МУ-Пловдив от 13:00 ч. ще се състои Литературно четене на откъси от романа „Тютюн“, преведени на различни световни езици, които ще бъдат представени от български и чуждестранни студенти.

Изложбата в Дом на културата „Борис Христов“ ще бъде свободна за посещение и достъпна за гражданите на Пловдив и гостите на града в периода 20 септември – 3 октомври 2021.