Награда „Най-добра университетска библиотека“

Библиотечно-информационен център, Медицински университет - Пловдив
Библиотечно-информационен център, Медицински университет – Пловдив

Награда "Най-добра библиотека"
Сертификат „Най-добра библиотека“

През м. август 2014 г. Библиотечно-информационният център на МУ – Пловдив е обявен от Европейската бизнес асамблея в Оксфорд за Университетска структура на седмицата, а в средата на м. октомври спечели номинацията „Най-добра университетска библиотека“ за 2014 г. в международния конкурс „Наука и образование“ в Оксфорд, Великобритания.

Международният конкурс „Наука и образование” се провежда под патронажа на Клуба на ректорите в Европа и Комитет Сократ в Оксфорд. Целта е чрез състезание да бъдат отличени изключителните постижения на висши учебни заведения и да бъдат насърчени най-добрите образователни институции, библиотеки, програми и дейности на учени, преподаватели и студенти.

След селекция, от 20-те кандидатури Експертният комитет номинира 2 библиотеки за наградата в категория „Най-добра университетска библиотека”, едната от които бе Библиотечно-информационният център на МУ-Пловдив. Крайният резултат е базиран на оценките от 4 компонента, сред които са онлайн гласуване и оценка от независими международни експерти.

На 14.10.2014 г. по време на Срещата на върха в Оксфорд бяха обявени победителите в престижния конкурс. В категорията „Най-добра университетска библиотека” за 2014 г. отличието беше присъдено на Библиотечно-информационния център на МУ-Пловдив и връчено лично на Ректора – проф. д-р С. Костянев, дмн, от проф. John Netting – председател на Европейската бизнес асамблея.

Сертификатът за отлични постижения е международно признание за динамично развитие и европейско ниво на информационно-технологичната инфраструктура, ресурси и услуги.